top of page
Mindfulness kurs i Sollentuna eller Online | Serenity Sollentuna

Breathe in deeply

to bring your mind home to your body

- Thich Nhat Hanh

MINDFULNESS-KURS/Sessioner

Lokalt i Sollentuna eller Online - Du bestämmer!

En medveten närvaro ger en större självinsikt och påverkar vår förmåga att nå våra mål samt se valmöjligheterna i livet. Ett uppvaknande i uppmärksamhet, ett nytt sätt att se på livet.

Medveten närvaro betyder att du är vaken i nuet och kan lägga märke till saker och ting som sker runtomkring oss. Det ger en större självinsikt och det påverkar också vår förmåga att nå våra mål och se de valmöjligheter som vi har i livet. Övningar i koncentration och uppmärksamhet gör att det fungerar bra tillsammans med psykoterapi. Mindfulness kan ges både som kurs eller som tillägg i privata sessioner.

Mindfulness kurs i Sollentuna eller Online | Serenity Sollentuna

mindfulness

" När jag är ute och går med min hund har jag aldrig musik i öronen "

MINDFULNESS - VARA I NUET

En övning i att vara närvarande i vardagen

Att vara närvarande i vardagen är inte alltid lätt. Nu när många jobbar hemifrån eller sitter i karantän så kan det vara bra att vara lite extra uppmärksam på nuet.

 

När jag är ute och går med min hund har jag aldrig musik i öronen utan lyssnar och tittar på det jag ser när jag går min runda. Jag brukar lyssna efter tre olika ljud, idag var det fåglarna som sjöng, vinden som prasslade i träden, och vattnet som porlade i bäcken.

 

Sedan tittar jag efter tre saker, idag var det träden som vajade i vinden, krusningarna på sjön och såg en haren som skuttade på ängen. Sedan känner jag tre saker, det var vinden som smekte mina kinder, solen som värmde kroppen och hur skönt det var för fötterna att gå i mossan inne i skogen. För att komma ihåg detta så tänk gärna 3-3-3, lyssna, titta och känna.


När jag börjar gå så börjar jag alltid med höger ben, antagligen för att jag är högerhänt, och för att träna lite mer på uppmärksamheten så brukar jag medvetet börja med vänster fot. Kan säga att det känns otroligt konstigt att göra det men ju mer man tränar desto mer känns det som att starta med det högra.

Pröva gärna!

bottom of page